Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Fritids-och hälsoturism
Fritids-och hälsoturism

I Novgorodregionen finns det 27 statliga naturreservat med en total yta på 199,8 hektar. Av dessa är 15 jaktliga skapade för att bevara alla eller vissa arter av vilda djur tillsammans med deras livsmiljöer och 12 kombinerade (landskaps), hydrologiska och biologiska som syftar till att bevara det unika naturliga landskapet och vattendrag i värdefulla, sällsynta, utrotningshotade växter och djur som är särskilt viktiga i ekonomiska, vetenskapliga och estetiska aspekter. De flesta av reserverna ingår i listan över de viktigaste områdena i Ryssland som är av internationell betydelse.

National Park "Valdaj" är ett speciellt skyddat naturområde som omfattar Okulovskij, Valdaj och Demjanskområden iNovgorod regionen. År 2004 fick parken status somUnesco biosfärområde. I parken ligger det ca 500 platser av historiskt och kulturellt arv.

Sociologisk forskning visar att ca 80 % av ryssar tycker om att semestra samt resa vid och vatten så att vattnet används i stor utsträckning inom turism och rekreation.

Det ligger mängder av fritidshuslängs Valdajsjön stranden. Bland dem alla märker man tydligt regering vilohem "Valdaj" och residens av Ryska federationenspresident.

FlodenMsta med mängder avforsar som går genom staden Borovitji är känd för sina vatten turistvägar. Vidsamma flodskust, cirka 20 kilometer söder om Borovitji ligger det en by OpetjenskijPosad som är en viktig plats arkitektoniskt och historiskt vis. En träd- och buskesamling på fler än 150 arter, mestadels exotiskta, skapades här av enlokalinvånareUsjanovår 1975 och finns fortfarandekvar och fungerar.

Men den viktigaste rekreation resurs för Novgorod i regionen är Ilmen sjö. Den rika medeltidenshistoria ochde unika sjöns nyanser lockar många turister inte bara på sommaren men också under vintersäsongen.

Turist möjligheter på Ilmen sjö är enorma: fiske, turistkomplex "JurjevskoePodvorje" och andra fritidshus, sightseeing kryssningar längsflodVolchov och Ilmen sjö med ett stopp på ön Lipno och Ilmen gös provsmakning, olika seglarvägar på sjögående båtar längs sträckan "från varjager till greker" och även dykning expedition efter varjager och forna ryska segelbåtar.

Men glöm inte om andra fritids-och wellness semesterorter i Novgorod regionen. Sedan 1100-talet är StarajaRussa erkänd och populär turistdestinationi Novgorod regionen. Det är just här som är ett av de mest populära vilohemen i nordvästra och centrala Ryssland ligger. Traditionellt kommer gäster tillStarajaRussaintebara att förbättra sin hälsa men också för att uppleva atmosfären av en liten stad.

Vi inbjuder dig att njuta av Novgorod regionen och att koppla av i bekväma och mysiga fritidshus och spa.

↑ Наверх