Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorod för turister Sevärdheter i Velikij Novgorod med omnejd.
Velikij Novgorod för turister Sevärdheter i Velikij Novgorod med omnejd.

Показывать

Det finns ingen stad i Ryssland som har behållit så många vackra arkitekturiska monument och monumentala målningar. Velikij Novgorod kallas avsiktligt för en stad-museum av forna Ryssland.

Det är svårt att dra gränser om var museet slutar och staden börjar när man befinner sig i Velikij Novgorod. Ungefär 50 av de mest värdefulla monument av de antika arkitekturerna från 10-16 århundraden har blivit en del av den levande strukturen i den moderna staden. Man kan få känna på grova väggar av olika kyrkor och titta på freskmålningar ... Historia av Novgorodska kyrkor, kloster och befästningsanläggningar består av många olika vackra och tragiska momenter. 

Velikij Novgorod är Rysslands Fosterland
Tredagarsprogramm
Reseguide till staden
Hitta de mest intressanta evenemangen som äger rum i Novgorod och utforska alla historiska ställen i staden
Audioguide i Velikij Novgorod
Audioguide är ett bra sätt att lära känna Velikij Novgorods rika historia själv. Med audioguide kan man se unika sevärdheter som ligger i stadens historiska del: i Kreml och i Jaroslavs gård.
Prefabricerade turer

Prefabricerade turer erbjuds till enstaka turister som kommer mest på helger och det är just därför det finns mera att välja på just under sådana dagar.  Flexibelt schema tillåter att besöka de flesta av turerna - en efter andra. 

Rutten 1. Novgorod Kreml
Ta en promenad längs Kremlmuren och räkna alla forna torn som har stått i behåll fram till nutid. Se till att hinna besöka observationsvåningen i det högsta av dem, Kokuj tornet.
Rutten 2. Sofia sidan
På Sofia sidan kan man se forna ”omstaden”:s jordvall som fortfarande finns ibehåll, och på sommartid är det möjligt att besöka den största utgrävningen i Europa!
Rutten 3. Jaroslavs Gård. Forna Marknad
Har finns det så många kyrkor som buskar, så brukade man säga förr. Nu är Jaroslavs gård en av de vackraste platserna i Velikij Novgorod: skuggiga alleer, gräsmattor med blommor...
Rutten 4. Moderna minnesmärken på Markandssidan av Velikij Novgorod
En av Velikij Novgorods pärlor är Frälsare Transfigurationen Kyrkan på Iljina gatan där man har bevarat freskomålningar av den stora Theophanes greken. Inte mindre intressanta är moderna minnesmärken på Markandssidan av Velikij Novgorod.
Rutten 5. Upplev hur mäktig är Jurjev klostret som var också Novgorods södra förpost
Besök unika museet med träbyggnadskonst som heter ”Vitoslavljitsi”. Upplev hur mäktig är Jurjev klostret som var också Novgorods södra förpost.
Rutten 6. Utloppen av Ryska statsväsendet
Företa en resa längs floden Volkhov  till Ruriks gård, till ”Utloppen av Ryska statsväsendet”. Besök forna tempel där unika freskomålningar har bevarats.
Turistrutten 7. Ortodoxa kloster
Ortodoxa vallfärdare från hela Ryssland sträver efter att komma till Velikij Novgorod för att få röra från forna tider vördade kristna helgedomar. Väggar av Novgorods tempel där man har bett så mycket andas århundradens vishet och undergörande ikoner som fortfarande beskyddar staden sprider välsignelse.
Gruppresor

Novgorod Statliga Samordnade Museum och Naturreservat samt reseföretag erbjuder guideservice i Velikij Novgorod.

Velikij Novgorods museers öppettider

Kära vänner, under denna rubrikhittar du information om Novgorod Statliga Samordnade Museum och Naturreservat utställningars öppettider ochpriser.

Novgorod Kreml

Det är svårt att föreställa sig en gammal rysk stad utan Kreml. Den bestämmer dess siluett och planering. Novgorod Kreml som furste Jaroslav grundadeär den äldsta bevarade Kreml i Ryssland. Det nämndes först i krönikor år 1044.

Stadsmuren och Kokuj tornet

Det tar bara en halvtimme att gå runt Kreml. Dess väggars längd är 1350 meter,djupet når4 meter. Nio av dess tolv tornfinns kvar. 

Tusenårs monumentet

År 1862 före den kommande firandet av Rysslands tusen årsdagen, togs det beslut att installera tusenårs monumentet just i Novgorod. På det sättet erkändes det att staden hade nyckelroll i den ryska statens skapande. 

Guds visdom Sofia Katedralen

En av de äldsta stenbyggnader i Ryssland (1045-1050). Furste Jaroslav den Vise med sin son Vladimir och biskop Luka grundade den grandiosa Katedralen somtillägnades åt Sofia Guds visdom.

Klocktornet i Sofiakatedralen

Denna typ av byggnad uppfanns av Novgorods ärkebiskop Eufimia den andre och sedan användades endast två gånger mer i Ryssland.

Konstmuseum

Utställningen tillåter att spåra utvecklingen av ryska konsten mellan 1700-1900-talen. Den representerar verk av ryska porträttmålare A.P. Antropov, F.S. Rokotov, D.G. Levitskij, sjö landskap av I.K. Ajvazovskij, landskapsmålningar av I.I. Sjisjkin, "humör målningarna" av I.I. Levitan och arbete av  andra framstående ryska konstnärer. 

Novgorod Statliga Samordnade Museum och Naturreservat

Museet och naturreservat består av expositioner, utställningshallar, museer och monument i Velikij Novgorod och andra städer i Novgorod regionen. År 2010 firade Novgorod museet sin 145 årsjubileum.

Historisk utställning «Velikij Novgorods samt Novgorodregionenshistoriafrån antika tider till 1600-talet.»

Arbetsverktyg, husgeråd, hantverk, militär utrustning, näver brev tar besökarna till forntida Ryssland. 

Utställningen «De ryska Ikonernafrån 1000-1800 århundraden. i Novgorods Museum samlingen»

En av de största utställningarna av rysk ikonmåleri representerar ungefär 260 magnifika verk. 

Exposition «Forna ryska träsnideri»

Ett av de mest populära hantverk i antikens Novgorod var träsnideri. Dessa verk av forna mästare var utställningsföremålerfrån en av de bästa utställningarna i museet som även inkluderar sällsynta skulpturer av helgon.

Fasettkammaren, 1433

Biskopskammaren har mycket stor betydelse för Rysslands historia.  Det är just här som den 15 Januari 1478 sade Ivan den tredje följande "Vetje klocka ska inte vara i vår fader Novgorod och fosterlandet vårt  bör vi hålla som storhertigarna". 

Utställningen «Novgorods guld kammare»

Smycken konst från 500-1800 århundraden. från fonder av Statliga Samordnade Museum och Naturreservat.

Barn centrum i Novgorod Statliga Museum

Varje vecka organiserar centrum utflykter för barn runt utställningar som en del av «Helgdagar klubben» verksamhet och olika hantverkscirklarför barn med föräldrar, som hjälper att utvecklakreativ potential hos barn ochengagera dem i denårhundraderyska kulturen.

Sergej Radonjeski Kyrkan och Klocktorn

Sergej Radonjeski Kyrkan är den enda byggnaden i nordvästra Ryssland som står ovanpå grinden och finns fortfarande kvar.  

Andrej Stratilat Kyrkan

Andrej Stratilat kyrkanbyggdes på platsen var trapptorn av den kolossala Boris och Gleb katedralen hade funnits tidigare. Den byggdes av handelsman Sadko Sytnic som var prototypen till den berömda episka Novgorodshjälte Sadko.

Jaroslavs Gård. Forna Marknad

På det täta områdetav Jaroslavs Gårdligger det många olika monument av religiösa och civila arkitektur från 1100-1700-talet. 

Hansa Fontän

Det internationella, kulturella och ekonomiska forumet «29de Hansadagar av Ny Tid» tog plats I juni 2009 i Velikij Novgorod.

Nikolas Katedral

Nikolas Katedral är det äldsta templet på Jaroslavs Gård och hela handelssidan. 

Grindtornet i Gostinij Dvor

Utställningen presenterar de mest intressanta exempel på kristna fornfynd.

Utställning «Kristen fornlämningar. Konst Metall 1000 -1800-talet.»

Över 300 monument av konst metall utställs på en unik exposition som ligger i Grind Tornets salar på tre våningar.

Paraskeva-Pjatnitsa (Fredag) Kyrka, 1207

Byggt 1207 på bekostnad av «utländska» köpmän kyrka tillägnades åt Heliga Paraskeva Pjatnitsa eftersom Heliga Paraskeva beskyddar handel.

Helige SegersällGeorgKyrkan naTorgy (på marknaden), 1356

Byggt år 1356 på samma platssom f.d. träkyrka med samma namn.

Frälsare Transfigurationen Kyrkan på Iljinagatan

Byggt 1374, kyrkan fascinerar med olika dekorativa motiv och harmoniska proportioner.

Znamenskij katedralen, 1682-1688.

Katedralen byggdes på samma plats som f.d. forna Znamenija (Uppvisande) Kyrkan som byggdes för Uppvisande av Jungfru Maria ikonen som försvarade Novgorod frånSuzdalbo på 1170. 

Apostel Philipp och Mirakulösa Nikola Kyrkor, 1526

Apostel Philipp och Mirakulösa Nikola Kyrkorbyggdes 1526 av Novgorodska och Moskviska köpmän på en plats där en demonterad kyrka från 1300talen hade tidigare funnits.  

Kommer Fjodor Stratilat Kyrkan på en bäck, 1360-1361

Ett av de märkligaste monumenten i Novgorod arkitektur som boyar Semen Andreevic byggde. 

Fjodor Stratilat Kyrkan på Tjirkove gatan 1100 -1600 talet

Fjodor Stratilat Kyrkan på Tjirkove gatan byggdes under år 1292-1294. på samma plats där ett gammalt tempel med samma namn som byggdes 1190 talet hade stått förut.Peter och Pavel Kyrkan i Kozevniki, 1406

En fantastisk byggnadär unik med sin mognad och fullständighet, ett fint exempel på arkitektur från början på 1400 talet.

Helige Ande kloster, 1100-talet

Ett av de äldsta, största och rikaste klostren i Novgorod. Det nämndes att det redan hade funnits i krönikor som från i 1162.

Zverin (Djur) kloster, 1100-talet

Namnet på klostret kom från i Menagerier, skyddad skog, där furstarna jagade.

Simeon Gudsföljare Kyrkan i Zverinkloster, 1467

En fin liten Simeon Gudsföljare kyrka (1467) på två våningar ligger i före detta Zverinkloster från 1100 talet. 

Militär härlighet utställelse
Utställelse öppnades 20.01.2012 som en del av arkitektoniska och historiska projekt " Militär härlighet stad". Öppnandet av utställningen ägnas åt den 68: e årsdagen av befrielsen av det regionala centret.
Desjatinny Jungfru Maria Födelse Kloster, 1300-talet

Legender förknippar klostret med händelserna av år 1170 dvs. när suzdalbo under Andrej Bogoljubskij ledning belägrade Novgorod, då Ikonen av Guds Moders Uppkomst (1100-talet) blev placerad bredvid klostret på murens vägg ochräddade staden från fiender mirakulöst.

Statliga konstmuseet i Novgorod område
Museet är beläget i Desjatinnij klostret som är ett minnesmärke från 1300-talet. Det var just på denna plats som det togs ut ikonen Uppkomst år 1170 under det berömda slaget mellan norgorodarna och suzdalbo som enligt legenden räddade Novgorod.
Utställningen «Novgorod kloster Kulturarv»

Novgorod kloster presenteras i stora anslag - det är 100 fotografier från nutiden och tidigt 1900-talet, 60 kopior av dokument och fler än 150 elektroniskafotografier.

Ny utställning «porslin skrå museet»

Utställningendär man får nya upplevelserochNovgorod porslin historien kombineras med teknik, multimedia «mirakel» med personifierade installationer, utbildningar, master - klasser, fester, festivaler allt detta hittar man i «porslin skrå museet».

Troitskij Arkeologiska Utgrävningen

Bara här kan novgorodbo och besökare resa tillbaka i tiden, ta en trappa ner från 2000talet till tidiga medeltiden, se stadens förflutna med sina egna ögon och vara åskådare i Tidens Teater.

«Musical Monument» åt Rachmaninov

Rachmaninov var en av de största musiker under 1800-1900talet, hans liv och arbete är nära kopplade till Novgorod marken. 

Evangelisten Johannes Kyrka på Vitke, 1383-1384

Templet ligger på en liten backe vid floden Volchov, nära den medeltida knallen. Strålarna av den nedgående solen speglas i vattnet så att färgen på kyrkansväggar ändras till rosa och orangesom nästan återupplivar den tiden då kyrkan uppfanns. 

Antonius kloster, 1100-talet

Antonius den romerske grundade kloster på1100-talet. Enligt legenden kom den välkända Antonius hit från Italien simmande på en sten och gjorde en mirakulös resa runt Europa på tre dagar. Denna sten finns idag i Jungfrus födelse katedralen somt byggdes år 1117. 

Jungfrus födelse katedralen i Anthonius klostret, 1117

Enligt legenden grundades klostret på 1100-talet av Antonius den romerske som kom till Novgorod simmande på en sten och gjorde en mirakulös resa runt Europa på tre dagar. 

Perynskit

Nära Juri kloster ligger det, precis vid Volchovs brunn, en forn by under namnet Peryn. Det var en av de största hedniska helgedomarnaav östra slaver dvs. tempel av åskguden Perun.

Heliga manliga klostret av St Juri 1100-talet

Det är ett fungerande manligt kloster från 1100 talet som ligger vid Volchovs brunn, nära Ilmen sjön, härifrån har man mycket fint utsikt på naturen. Det är Velikij Novgorods sydliga förpost. 

Folk träbyggnadskonst museet «Vitoslavlitsy»

Folk träbyggnadskonst museet «Vitoslavlitsy» ligger på en plats var en by med samma namn fanns förut, detta är ett naturskönt områdevidMjatjinosjön och Volchov floden nära Helige Juri kloster. Hus, landsbygder kapeller och kyrkor utgör fullständiga gator.

Strykjärn Museum i Vitoslavlitsy

En unik samling av 250 stycken strykjärn från 17-19 århundraden. från Ryssland, Tyskland, Frankrike, Italien, USA, Thailand, England, Tjeckien, Spanien, Polen och Skandinavien.

Ruriks Gård

Det var här som furste Rurik som grundade den första ryska dynastin bodde. Han blev kallad att styra till Novgorod år 862.

Nikolas Kyrka på Lipno ö, 1292

Kyrkan är byggd på den plats där den mirakulösa ikonen påNikola Tjudotvorets skapades. Enligt legenden helade den fursteMstislavpå 1100-talet och han byggdesedan Nikolas katedral som blev till furstes kyrka på Jaroslavs Gård. Ikonen «Nikola Lipnyj» från 1294 är en av de första signerade ikoner i Ryssland som fortfarande finns kvar.

Kristus Födelse Kyrkan i Krasnoe Pole (Röda Ängen), 1381-1382

Kännetecknandeexempel på klosterkyrkan från 1300-talet. Ljubov Rachmaninovas grav finns på klostrets kyrkogård bland kända personersgravar (1849-1929).

Guds Moder Himmelsfärdskyrkan på Volotovoäng, 1352

Kyrkan fick världsberömmelse inte bara på grund av dess arkitektoniska värde men också på grund av de unika fresker som gjorts 1363. Leonid Krasnoretjev och NinelKuzmina som är arkitekter och konservatorer tilldelades Rysslandsstatliga pris för en restauration av Guds Moder Himmelsfärdskyrkan på Volotovoängsom är ett unikt monument från 1300 talet.

Frälsare Trasfigurationen Kyrkan på Kovalev Fältet, 1345

Byggdes 1345 på Novgorod Boyar Ontsifor Zhabins beställning. 

Frälsare Transfigurationen Kyrkan på Nereditsa, 1198

Den världsberömda kyrka är den enda byggnaden som finns kvar från ett litet Nereditskij kloster. Uttrycksfulla fragment av «Domsdag», avbildningar på helgonoch martyrer i diakonier gör det möjligt att förstå och känna dess unika stil.

Valamo-Chutynskij transfigurations Klostret, 1100-talet

Det ligger 10 km norr om staden. Klostret har starka band med dess grundare Valam Chutynskij som är en av de mest hedrade helgon i norra Ryssland. Klostret är öppet för allmänheten från 09.00 till 20.00.

Nikolas Vjazhistjkij kvinnliga klostret 1300-talet

12 km nordväst om Velikij Novgorod ligger otroligt vackra byggnaderav Vjazhistjkij kloster. Gudtjänster tar plats dagligen från 7.00 till 17.00. Klostret är alltid öppet för besök.

Helige Treenigheten Michajlo-Klopskij klostret, 1400-talet

Den helige Michail Klopskij gjorde många olika mirakel här, hit kom han som en okänd person i början på 1400-talet. Klostret ligger på en vacker plats vid floden Verjazhe, 23 km sydväst om Velikij Novgorod

↑ Наверх