Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ 1150 år av den ryska staten
1150 år av den ryska staten

21-23 september 2012

Under hösten 2012 kommer den äldsta staden i Ryssland Velikij Novgorod som först nämns i krönikorna daterade 859 att vara den viktigaste medelpunkten för firandet av 1150: e årsdagen av den ryska staten.

Velikij Novgorod är födelseort för den ryska staten  

Enligt "Berättelse om svunna år" är födelsen av den ryska staten anses vara år 862, då furste Rurik av Novgorod kallades att härska. "Vårt land är stort och rikt, men det finns ingen ordning" - kanske är det just detta citat från den äldsta av de nu välkända krönikor från 1100-talet som ska pryda "Furstes Sten", som kommer att öppnas 21 september 2012 vid Rjurikovo Gorodisjtje som var den första residens för novgorodska furstar.

"Ryssland i brons"

En av höjdpunkterna under festivalen kommer att vara teaterföreställningen "Historien av den ryska staten” vid Tusenårsmonumentet. Detta unika monumentet installerades i Novgorod Kreml för 150 år sedan, 21 september, 1862 för att fira det enorma Novgorods bidrag i Rysslands utveckling både statligt- och kulturviss. Monumentet föreställer tusenåriga historien av landet och dess viktigaste händelser och personer.

Bland andra festligheter finns det Inter-regional festival för klockringnings konst ”Zlatozarnye zvony”, Hantverksmarknad ”Novgorod handel”, Festival i historisk rekonstruktion "Herre Velikij Novgorod", en parad av historiska fartyg, konstfestival "festivalen av fem Kreml" och färggranna laser-fyrverkeri vid Volchov floden. I natthimlen kommer det att visas målningar över staden som avslöjar Rysslands historia genom symboler och bilder. Kulturevenemang som ägnas åt 1150:e årsdagen av den ryska staten kommer att pågå i Velikij Novgorod till om med slutet av december 2012.

Välkomna till Rysslands vagga Velikij Novgorod!

↑ Наверх