Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorods Industri
Velikij Novgorods Industri

Ekonomiska egenskaper

Velikij Novgorod har en ledande status i den ekonomiska potentialen i Novgorod regionen: i staden uppstår det upp till 80 procent av vinsten, tillverkas 60 procent av industriproduktion, tillägnas 40 procent av investeringen. Den årliga produktionen av varor och tjänster av samtliga ekonomiska sektorer är mer än 90 miljarder rubel (mer än 2 miljarder euro).

Velikij Novgorod ekonomiska struktur:


Regionala och lokala utförande och representativa myndigheter har den gemensamma förståelsen av följande princip: att locka investeringar till staden är en ledande faktor i den sociala och ekonomiska utvecklingen som inkluderar också sysselsättning och välfärd av dess invånare. I enlighet med denna princip genomförs det investeringspolicy i staden och dess främsta prioritering under sådana förhållanden är att ge maximalt stöd till inflödet av resursinvesteringar.

Velikij Novgorod Kommun försöker finna entreprenörer (affärsmän) som skulle vara villiga att inleda sin verksamhet i Ryssland. Kommunsledning tror att införandet av nya företag i Velikij Novgorod bidrar till investerares framgång och stadens utveckling på en och samma gång.

Investerings höjdpunkter

I jämförelse med investeringsklimatet i andra regioner av Ryssland så anser inverterare vår stad vara ett bra alternativ för att genomföra sina projekt. På många sätt lockas de med Velikij Novgorods geografiska läge, eftersom den ligger mellan St Petersburg (190 km) och Moskva (606 km) med tåg eller bil, den höga nivån på alla typer av infrastruktur, kompetent och disciplinerade arbetskraft, stabila regionala och lokala myndigheter och deras konstruktiva samarbete, allt detta gör Velikij Novgorod mer fördelaktig jämfört med andra städer i Ryssland. Eftersom det finns möjligheter till att få praktisk och teoretisk utbildning i staden kan man hitta och träna specialister i nästan alla industriområde. Regionala investerings lagstiftning fungerar i Velikij Novgorod så som i Novgorod regionen vilket ger arbetsgivare som investerar i branschen ett antal undantag från att betala statliga och lokala skatter som gäller i upp till en full avkastning på investeringsprojektet. Dessutom berättigar kommunen lovande investeringsprojekt stödet för att få fördelar på alla stadier dvs. från planering till dess genomförande det bidrar till problemminskningar för investeraren som genomför projektet.

Fördelar för investerare:

Här finns detaljerad information för investerare tillgänglig http://adm.nov.ru/mb/ipvn.jsp

Näringsliv

Tack vare gynnsamt investeringsklimatskapande och investeringslagsigångsättning kom det en snabb tillväxt av utländska och inrikes investeringar.

Sedan 2008 märktes en betydande ökning av investeringsnivån i staden till 10 miljarder rubel per år, vilket också förknippas med de stora framgångarna inom renoverings och byggarbete inför stadens 1150-årsdag år 2009.

Investeringar i anläggningstillgångar minskade något under 2010 som resultat av allmänt ekonomiskt kris 2008-2009.

Som resultat av några åtgärder (Anti-krisprogram, nya arbetsplatser och uppnådda mål inom social och ekonomisk utveckling) samt pågående arbete med olika företag återuppnåddes tidigare investeringsnivå på 10,3 miljarder rubel under år 2011.

Utrikeshandeln kännetecknas med en stabil tillväxt som nådde 1,0 miljarder US dollar fram till 2011. Under de senaste fyra åren ökade exporten kraftigt. I samband med nya företags lansering som grundades med hjälp av utländska investeringar ökar importen också.

De viktigaste exportdestinationer är CIS och andra länder så som Latinamerika, USA, Kina samt europeiska länder. Exporten består för största andelen av kemisk industri, metallurgi, verkstadsindustri och träbearbetning.

De viktigaste importerade produkter är papper och etikett för produktförpackning, processutrustning, verkstadsprodukter, livsmedel och råvaror. Leveransgeografi är följande: CIS, europeiska länder, USA, Kina och Japan.

Det har märkts en positiv tendens i byggbranschen också. Det byggs nya lokaler, hus och lägenheter, kulturella och samhälles anläggningar, sport och fritid center, stora affärslokaler, kontor och administrativa byggnader.

En viktig del av den urbana ekonomin är småföretag. Idag sysselsätts över 26000 personer i denna sektor.

Små företag omfattar nästan alla ekonomiska sektorer: tillverkning, handel, bygg, kommunala, medicinska, pedagogiska tjänster etc. Staden etablerade offentliga och kommersiella organisationer för att stödja och utveckla små företag.

Industriell produktionspotential

Den industriella företag grundgruppen omfattar tillverkning, bland dem:

OAO "Akron"
Det är stort och diversifierat företag som är en av de största leverantörer av mineralgödsel i Ryssland och utomlands.

OOO "Dirol Cadbury"
Tillverkning av tuggummi och chokladprodukter.

OAO "Deka"
En av de största ryska kvas, öl och mineralvatten tillverkarna.

OAO "Lactis"
Den största av mejeriproducenten i Novgorod regionen.

OAO "Velikonovgorodskij mjasnoj dvor” (slakteri)
En av de största kött bearbetningsföretag i Ryssland som  producerar köttkonserver.

OAO "Novgorodchleb"
Tillverkning av bageri -och konfektyrprodukter (pepparkakor).

ZAO "Volchovets"
Företaget tillverkar olika typer av innerdörrar och uppdaterar sortiment beroende på marknadsbehov. Cellulosa och pappersindustrin, förlags och grafiskverksamhet.

OOO "Amcor Tobacco Packaging Novgorod"
Produktion av förpackningar för cigaretter (hårda pack).

OOO "Amcor Flexibles Novgorod"
Tillverkar förpackningar för konfektyrindustrin: förpackningar för choklad, tuggummi, mejeriprodukter: förpackningar för yoghurt och mejeridesserter; förpackningar för färdig mat - såser och ketchup; samt för tobak, läkemedel, kroppsvårdsprodukter och medicinska produkter.

ZAO "Novgorod Metallurgiska Fabriken"
kopparinnehållande skrot bearbetning till höggradig kopparkatod och kopparstång av M00K grad. Produkter uppfyller London Metallbörs krav. Dessutom erhåller Novgorod Metallurgiska Fabriken metallurgiska slagg, slam och zinkdamm som biprodukter under tillverkningsprocessen.

Tillverkning av maskiner och utrustning.
ZAO "Korporatsia Splav" (en grupp av företag). Maskiner, ventiler för kärnkraftverk, av allmän och speciell användning.

ZAO "Industri Grupp" GARO "
Konstruktion och tillverkning av bil tillbehör i samarbete med ledande utländska företag, företaget har utvecklat marknadsföringssystem, ett starkt servicenät, och ett modernt utbildningscentrum.

ZAO "NMZ" Energi"
Maskinproduktion samt jordbruksutrustning: reservdelar och tillbehör för motorfordon kultivatorer och jordfräsar (MB), tillverkning av lätta motorkultiverare MK-50 med en kapacitet på 1,2 HP.

OAO "OKB-Planet"
Konstruktion och tillverkning av elektroniska enheter och halvledare optiska och elektroniska enheter.

OAO NPO "Start"
Produktion av låg ström kopplingsutrustning. Tillverkning av fordon och utrustning till sådana.

ZAO "Novtrak"
Produktion av stort tonnage släpvagnar (trailers), delar av släpvagnar, särskilda stål karosseri.

OAO "Autospetsobslugivanje"
Bilar med ett stort kapacitet av märke "Silant”, bilverkstad utrustning. Särskilda bilverkstäder. Tillverkning av instrument och verktyg för mätning, styrning och testning. Tillverkning av släpvagnar.

OAO PO "Quant"
Konstruktion, tillverkning, underhåll, tillsyn, reparation och försäljning av specialutrustning (elektronisk krigföring och elektronisk spaning).
OAO "Transvit"
Tillverkning av transformatorer och D-rosslar på vridna och pressade magnetiska kärnor, adapter, spänning, kretskort, belysningsutrustning, nätaggregat och igångsättning och inställning anordningar, och rulle produkter.

Ungefär 25 000 människor arbetar på stora och medelstora industriföretag i staden, en genomsnittlig lön för de anställda uppnådde 22 000 rubel i slutet av 2011.

Vi inbjuder alla investerare till vår stad!

Tillsammans har vi stora möjligheter för ömsesidigt givande samarbete och utveckling.


↑ Наверх