Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorods Konst
Velikij Novgorods Konst

Velikij Novgorods fina natur och underbara arkitektur är ett fynd för konstnärer. Atmosfären av forntida Novgorod hjälper konstnärer att öppna sig på riktigt och börja skapa nytt och utrycka sig. Ett lugnt liv av en liten stad hjälper till att glömma bort vardagliga bekymmer och problem och öppna sig för konstnärliga skapandet. Turistbyrå ”Krasnaja Izba” erbjuder er att lära känna Novgorods konstliv.

Våra omtyckta studiecirklar och plein-air med novgorodska konstnärer har redan blivit en god tradition både bland novgorodbo så väl som bland våra gäster.

Plein-air betyder att måla i fria luften på franska och återger den äkta belysningen på en duk. När man tar del i en plein-air kommer man i kontakt med naturen, tittar på soluppgångar och solnedgångar; och det är just det som de flesta storstadsbo missar så ofta. Även oväder blir till ett vackert konstnärligt arbete på en duk!

När det blir kylligt ute träffas kursdeltagare i konstnärers studios var de sparar påbörjade arbete. Det ger obeskrivlig möjlighet att få lära känna konst teknologin inifrån. En av konstnärer säger så här om detta: ”Och det här blir inte bara en vanlig lektion i målningen som vi blev vana att ha på skolan. När vi målar så börjar vi titta på allt omkring oss med konstnärliga ögon.”

För att ta del i plein-air eller studiecirklar behöver man inte kunna måla väl, allt man behöver är bara viljan. Deltagarna får allt material de möjligen kan ha behov av. Professionella konstnärer tar god hand om gruppen, hjälper till att gå upp i färgernas och bildernas värld.

Deltagarna kan få välja själva om de vill måla i olja, med akvarell eller teckna med pastellkritor. Enligt föregående grupper är detta en perfekt möjlighet att glömma bort vardaglig rutin och all dess bekymmer och koppla av.

Allrysk Konstnärlig Förening Novgorod Avdelning av Rysslands Konstnärligt Förbund

Novgorodska plein-air och studiecirklar

↑ Наверх