Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorod utmärkelser och uppnådda resultat 2006 – 2012
Velikij Novgorod utmärkelser och uppnådda resultat 2006 – 2012
2011

Velikij Novgorod är den mest behändiga staden i Rysslan

Velikij Novgorod är vinnare av allryska tävlingen under titeln "mest välutrustade stad (landsbygd) reglering i Ryssland" enligt resultat under 2010 i kategorin "städer som är administrativa centrum i Ryska federationen"

November 1, 2011 Rysslands premiärminister Vladimir Putin tilldelade Velikij Novgorod borgmästaren Jurij Bobryshev första graden diplom under ceremonin som ägde rum i Novgorod regionen Filharmoni Hallen då vinnarna uppmärksammades.

Velikij Novgorod "gick förbi" städer som Novosibirsk, Ufa, Saransk, Habarovsk, Izevsk i sin undergrupp grundade på resultat om utvecklingen och moderniseringen av alla riktningar vilket i sig innefattar begreppet "förbättring".

Velikij Novgorod är en stad med modern satsbyggnad, arkitektur och bostads och kommunala service

Velikij Novgorod är Statens pris inom bygg, arkitektur och boende, "Guld Rysslands kapital" vinnare. Det regionala centrum i Novgorod regionen framförs som "Staden med exemplariska miljön", och Velikij Novgorod borgmästare Jurij Bobryshev blev "Ledaren för kommunala bildandet av en ny formation."

Nationella professionella offentliga premien " Guld Rysslands kapital " är en offentlig utmärkelse som hedrar framstående individer, företag kollektiver, institutioner och organisationer för deras bidrag till utvecklingen och införandet av modern teknik inom byggande, arkitektur, bostads och kommunala services, finansiering och försäkring inom industri projekt, industri vetenskap och utbildning.

Prisutdelningen hölls den 25 november 2011 i Moskva vid ministeriet för regionala utvecklingen av Ryska federationen.

Novgorod Kreml Park är den bästa nöjesparken i Rysslan

Novgorod Kreml Park vann pristävlingen "Kristall hjulet" i nominering "Bästa nöjesparken med antal besökare från 100 tusen till 250 tusen människor per år." Tävlingen hålls årligen bland parker och rekreation i Ryssland och OSS-länderna.

Syftet med tävlingen är att identifiera och sprida bästa positiva erfarenheter inom olika parkdelar och den höga standarden på servicekvaliteten i fritids-och familjeunderhållning.

Under 8 år som tävlingen "Kristall hjulet" hölls över 200 organisationer och institutioner deltog i den och 91 av dem blev vinnarna. Konkurrensen ökar också för varje år som går: Vitryssland, Ukraina, Kazakstan, Armenien och alla federala distrikten i Ryssland.

Tävlingens arrangör är "Sammanslutningen av föreningar och partners Underhållnings Industrin" (SAPIR) som förenar de ledande tillverkare, leverantörer och ägare av åkattraktioner med stöd av Kulturdepartementet med hjälp av den federala byrån för teknisk reglering och metrologi, IAAPA - International Association of Amusement Parks and Attractions, EAAPA - Eurasian amusement parks and attractions under ett informativt stöd av tidningar «Games & Parks Industry», «KIR», «Prazzdnik (Nöjet)», «EAAPA», «News4Amuse» samt «Forumpark.info».

2010

Velikij Novgorod är en av de bästa städerna i Ryssland

Enligt ryska städer rating för livskvalitet "Top - 100 bästa städerna i Ryssland" som sammanställdes av tidningen "Kommersant" fick Velikij Novgorod en av de ledande positionerna bland regionala centrar i nordvästra delen av landet. Velikij Novgorod fick 15:e plats av 164 ryska kommuner med en befolkning med fler än 100 tusen (Moskva och St Petersburg deltog inte i rating). Till exempel fick Vologda 42 platsen, Pskov fick 47:e, Petrozavodsk fick 78:e platsen. Man tog hänsyn till antalet människor, deras köpkraft, oberoendet av den kommunala budget och utgifter per person enligt 2010 resultat samt andra indikatorer.

Velikij Novgorod är för en sund livsstil

För betydande bidrag till kampen för att förhindra spridning av narkotika, arrangemang av ett omfattande arbete för att skapa en hälsosam stadsmiljö och främja hälsosamma livsstilar tilldelades Velikij Novgorod ett hederspris efter icke-kommersiella organisationen "European Cities Against Drugs" (EKAD) bestämmelse. År 2010 kämpade 253 europeiska städer för att få utmärkelsen. Velikij Novgorod blev den första ryska staden som fick det högsta betyget av EKAD.

2009, 2000

Velikij Novgorod är vinnare av Sporttävlingen bland Centrala och Nordvästra Ryska städer Alliance

Velikij Novgorod team blev vinnaren av Sporttävlingen bland Centrala och Nordvästra Ryska städer Alliance två gånger (2009 och 2000) och pristagare 6 gånger.

De duktigaste idrottare däribland OS-medaljörer och ärade, hedrade Master of Sports, befälhavaridrottare i internationell klass deltar i tävlingen. I spellägen kämpar gruppmedlemmar och super-ligan Masters för seger.

Sport dagen hålls årligen i en av de städer som ingår i Centrala och Nordvästra Ryska städer Alliance. År 2012 kommer Sport dagen att hållas i Velikij Novgorod för tredje gången eftersom det är ett år då man firar 1150:e årsdagen av den ryska staten som också hölls i Velikij Novgorod.

Velikij Novgorod är staden av militär berömmelse

28 oktober 2008 undertecknade Rysslands president Dmitrij Medvedev ett dekret som ger Velikij Novgorod Ryska federationens hederstitel, "Staden av militär berömmelse".

Dekretet säger: "För mod, ihärdighet och kollektiv hjältemod under stadens försvarar i kampen för frihet och oberoende av fosterlandet ska det överlåtas Velikij Novgorod Ryska federationens hederstitel, "Staden av militär berömmelse”.

December 8 2008 tog det plats en högtidlig ceremoni ratificering av stadgan som ger Velikij Novgorod Ryska federationens hederstitel, "Staden av militär berömmelse”. Ceremonin hölls på St Katarina Hall i Kreml.

Novgorod Kreml och Sofia katedralen inkluderades i listan över de "sju underverk i Ryssland"

Novgorod Kreml och Sofia katedralen blev bland vinnarna i "sju underverk i Ryssland" projektet. Projektet inrättades av tidningen "World Ranger" med stöd av den ryska resebranschen unionen, icke-kommersiella partnerskapet "det är dags att resa inom Ryssland", och turism portal Travel.ru. Under året reste korrespondenter bland städerna som nominerades och ansökte om att inträda i vinnarlistan. Av de 21 städer som har passerat det förberedande urvalet var det bara sju som fick vara de nya miraklerna i Ryssland.

Det huvudsakliga syftet med åtgärden var allmänt intresse förnyelsen i Rysslands sevärdheter och inhemsk turism.

Novgorod Furste Alexander Nevskij är en viktig person i statens historia

Novgorod Furste Alexander Nevskij vann vinnare i det populära tv-projektet "Namn på Ryssland" under 2008.

Under sju månader valde landets befolkning de mest framstående figurerna i statens historia och som ett resultat med fler än 520 000 ryssarnas röster vann Stor Furste Alexander Nevskij. Novgorodbo gav Alexander Nevskij mycket stöd, hans namn är förknippad med stadens långa historia. Varje år hålls det ett evenemang i Novgorod nära monumentet till den stora befälhavaren för att uppmärksamma militär berömmelse dagen som är segern vid Peipus sjön årsdagen.

Alexander Nevskij hederstecken som inrättades under den svåraste perioden av det andra världskriget sommaren 1942 har en särskild ära och respekt bland soldaterna. I Novgorod bor det tre veteraner som är prisbelönta med den högsta utmärkelsen, de är Sergej Ivanovic Ivanov, Alexander Petrovic Popov, Vassilij Aleksandrovic Filimonenko. Sedan 2008 är Velikij Novgorod staden av militär berömmelse.  

2007, 2006, 2003

Velikij Novgorod är den bästa staden enligt ekonomiska indikatore

Velikij Novgorod är tre gånger vinnare av allryska tävlingen i den finansiella utvecklingen av ryska ekonomin "Guld rubel" enligt ekonomiska indikatorer för finansiella utvecklingen i kategorin "huvudstad" i nordvästra federala distriktet.

Arrangören av detta ickekommersiella projekt i federal nivå som förespråkar en positiv ekonomisk och investering bild av Ryssland är NP "National korporation för ekonomisk utveckling" med stöd av presidentens administration, statsduman, den ryska regeringen, ett antal departement och avdelningar.

Syftet med tävlingen är att främja ytterligare förbättring av bilden på Ryssland i ryska och på internationell nivå för att ge allmänheten i Ryssland och andra länder idén om potential utveckling inom rysk ekonomi genom olika regionala resurser.

Velikij Novgorod är kulturell och turistcentrum i Ryssland

2011, 2006
 
Turistbyrå "Krasnaja Izba" vann National Pris inom Turism uppkallat efter Yuri Senkevitj för andra gången som är den högsta professionella utmärkelse i Ryssland (under 2011 och 2006.).
 

 


2009

Internetsida för turister i Novgorod regionen «VisitNovgorod» blev vinnaren av den årliga utmärkelsen "Stjärnan Travel.ru» i nomineringen "Den bästa information och resesidan om Rysslands region" enligt resultaten av turister och resenärer online-omröstning.

 

 

↑ Наверх