Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorod för turister Sevärdheter i Velikij Novgorod med omnejd. / Velikij Novgorod är Rysslands Fosterland
Velikij Novgorod är Rysslands Fosterland
Addressen:
Velikij Novgorod

Tel.:
+7 905 290 86 86

Hemsida:
http://visitnovgorod.ru

Öppettider:
круглосуточно/ 24-hours

Entré:
бесплатно/ free

GPS:
0.00000000, 0.00000000

IX-talet

Rjurikovo Gorodisjtje

I Rjurikovo Gorodisjtje föddes Rysslands rike.

Där fanns Ruriks residens, han var stamfader till Rysslands första fursteätt och var tillkallad av novgoroder till att regera år 862.

X-talet

Troitskij Arkeologiska Utgrävningen

Endast här kan man bli åskådare i Tidens Teater: gå ner i trappan från XXI-talet till Х-talet, gå på samma mark som första novgoroder gick på. 

XI-talet

Novgorod Kreml

Novgorod Kreml eller Detinets som novgoroder kallar den är den äldsta av alla ännu existerande Rysslands borg, den grundades år 1044.

XII-talet

Antonius kloster

Enligt legenden grundade Antonius den romerske klostret år 1106. Han kom till Novgorod på en sten och gjorde en mirakulös havsresa runt Europa på tre dagar. Denna sten finns idag i Jungfrus födelse katedralens kyrktrappa.

XIII-talet

Paraskeva-Pjatnitsa (Fredag) kyrka

På sommaren och på vintern trampas det upp en stig runt kyrkan som byggdes 1207. Det finns ju många tjejer i Novgorod som tror på legenden: om man går runt kyrkan tre gångar i rad får man sin familjelycka.

XIV-talet

Guds Moders Himmelsfärdskyrkan på Volotovofältet

Enligt en legend har namnet Volotovo sitt ursprung från mytologiska jättar som hette Voloter och som bodde där. Kyrkan har blivit världsberömd tack vare sin oförlikneliga freskomålning som var gjord 1363.

XV-talet

Facettpalatsen

Precis här var Ivan den Stores förordning angående Novgorod Republikens anslutning till Moskvariket läst upp år 1478 och precis här uttalades namnet på det nya riket för det första gången: Ryssland.

XVI-talet

Vita (Aleksejevskaja) tornet

Det var mer än 60 torn av Stora ringstaden som skyddade Novgorod, men idag är det bara ett torn som ännu existerar . Ringstadens jordvall som är 4943 meter lång finns i Unesco listan över världsarv.

XVII-talet

Znamenskij katedralen

Katedralens målning är intressant för sina världsmannamässiga motiv: bland alla figurer som finns på en väldig komposition av Yttersta domen kan man se en bild på en man som har korta tyska kläder och skor på sig och vems ansiktsdrag påminner ryska tsaren Peter den Store ganska mycket.

XVIII-talet

Arkaden av Gostinyj dvor (marknadsstånd) 

I Gostinyj dvors område fanns det Jaroslavs den Vise palats på XI-talet och på XII — XV-talen låg vetje torget här. Gostunyj dvor byggdes enligt befallning från Peter den Store: han som gillade ordning tyckte inte om Novgorods marknads kaos. Bara Grindtornen och långa luftarkaden var kvar Efter Stora Fosterländska kriget, två delar av hela Gostinyj dvor som inte blev förstörda.

XIX-talet

Adelsförsamlingens byggnad, Konstmuseet.

Enligt kejsaren Alexanders II initiativ högtider till åminnelse av Rysslands årtusende skedde i guvernementets adelsförsamlingens byggnad. Idag utställs det i Konstmuseet majestätiska tavlan av Bogdan Pavlovitj Willewalde som heter Invigning av Ryssland Årtusende monumentet i Velikij Novgorod år 1862.

XX-talet

Järnvägsstationen Velikij Novgorod

Järnvägsstationens byggnad konstruerades år 1953 enligt ett unikt projekt av berömda arkitekten Igor Javejn. Den största presenten till 60 års jubileum blev att snabbtågen Lastotjka (Svalan) började gå i trafik mellan Novgorod och Sankt Petersburg.

XXI-talet

Musikmonumentet över Sergej Vasiljevitj Raсhmaninov

Sergej Rakhmaninov var född och tillbringade sina barndoms åldrar på Novgorods mark. Han skrev snare: ”Ett av de dyrbaraste barndomsminnen har har är bundna med fyra noter som stora klockorna av Novgorods Sofiakatedralen gick ifrån sig och som jag brukade höra när min mormor tog mig till gudtjänster när det var högtider”. I mindre parken nära monumentet över den stora ryska kompositören kan man njuta av hans odödliga verk under varje årstid.

↑ Наверх