Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorod för turister Sevärdheter i Velikij Novgorod med omnejd.
Velikij Novgorod för turister Sevärdheter i Velikij Novgorod med omnejd.

Показывать

Det finns ingen stad i Ryssland som har behållit så många vackra arkitekturiska monument och monumentala målningar. Velikij Novgorod kallas avsiktligt för en stad-museum av forna Ryssland.

Det är svårt att dra gränser om var museet slutar och staden börjar när man befinner sig i Velikij Novgorod. Ungefär 50 av de mest värdefulla monument av de antika arkitekturerna från 10-16 århundraden har blivit en del av den levande strukturen i den moderna staden. Man kan få känna på grova väggar av olika kyrkor och titta på freskmålningar ... Historia av Novgorodska kyrkor, kloster och befästningsanläggningar består av många olika vackra och tragiska momenter. 

Rutten 1. Novgorod Kreml
Ta en promenad längs Kremlmuren och räkna alla forna torn som har stått i behåll fram till nutid. Se till att hinna besöka observationsvåningen i det högsta av dem, Kokuj tornet.
Rutten 2. Sofia sidan
På Sofia sidan kan man se forna ”omstaden”:s jordvall som fortfarande finns ibehåll, och på sommartid är det möjligt att besöka den största utgrävningen i Europa!
Rutten 3. Jaroslavs Gård. Forna Marknad
Har finns det så många kyrkor som buskar, så brukade man säga förr. Nu är Jaroslavs gård en av de vackraste platserna i Velikij Novgorod: skuggiga alleer, gräsmattor med blommor...
Rutten 4. Moderna minnesmärken på Markandssidan av Velikij Novgorod
En av Velikij Novgorods pärlor är Frälsare Transfigurationen Kyrkan på Iljina gatan där man har bevarat freskomålningar av den stora Theophanes greken. Inte mindre intressanta är moderna minnesmärken på Markandssidan av Velikij Novgorod.
Rutten 5. Upplev hur mäktig är Jurjev klostret som var också Novgorods södra förpost
Besök unika museet med träbyggnadskonst som heter ”Vitoslavljitsi”. Upplev hur mäktig är Jurjev klostret som var också Novgorods södra förpost.
Rutten 6. Utloppen av Ryska statsväsendet
Företa en resa längs floden Volkhov  till Ruriks gård, till ”Utloppen av Ryska statsväsendet”. Besök forna tempel där unika freskomålningar har bevarats.
Turistrutten 7. Ortodoxa kloster
Ortodoxa vallfärdare från hela Ryssland sträver efter att komma till Velikij Novgorod för att få röra från forna tider vördade kristna helgedomar. Väggar av Novgorods tempel där man har bett så mycket andas århundradens vishet och undergörande ikoner som fortfarande beskyddar staden sprider välsignelse.
↑ Наверх