Русский English Deutsch Le français Español Lingua italiana Suomi Svenska 中
Sök
/ Velikij Novgorod för turister. Kulturliv och nöje i Velikij Novgorod / Historiska och etnografiska klubben ”Rat”
Historiska och etnografiska klubben ”Rat”
Öppettider:
Пн – Пт: 15:00 – 20:00

Mon – Fri: 3 p.m. – 8 p.m.

Addressen:


Tel.:
Уточняется

E-post:
adresat_nov@mail.ru

www:
http://vk.com/club1109139

GPS:
58.52887400, 31.29373800

Förutom klubbens reguljära verksamhet arrangeras det uppträdanden (tillsammans med åskådare till och med) som låter oss komma tillbaka till medeltida Novgorod och uppleva historien.

Man kan delta i följande program:

  • ”Manliga traditionella spel och ceremoniska tävlingar” - ett program som visar åskadare både barnens och krigares lekar som fanns i Novgorods område.
  • ”Ceremonier av manlig initialisering ” (dubbning) – ett program som visar vilka prov en ung krigare sattes på, övergpngsprocessen från en yngling till en man.
  • ”Utväljande och dubbning till ett förband på furstens samling ” - utväljande av de bästa krigarna till furstens förband bland alla män som är beredda för detta.
  • ”Krigsturnering” - ett program som visar mångfald av medeltidsvapen och hur man använde det, inte bara i enkelt slag (1 x 1), ”en mot flera” slag (1 x 4) och runtslag utan också i masslag (5 x 5, många mot många och varenda person mot alla andra)
  • Historiska samtal i klubbens vardagsrum som handlar om: ryska fornkrigerens vapen på 1200-1400-talen, ceremonier i Rysslands manliga tradition och krigskultur samt krigslekar som fortfarande finns (med demonstration av vapen och rustningar).
  • Historiska och etnografiska klubben ”Rat” arrangerar varje år en festival som äger rum i april i Velikij Novgorod och tillägnad åt fursten Alexander Nevskijs seger på Tjudskoje sjön. Medlemmar i många ruska och utländska klubbar deltar i festivalen. Inom festivalens ram arrangeras det en riddarturnering och rekonstruktioner av slagfält.
↑ Наверх